10:08 M

Såhär i efterhand har jag svårt att förstå att jag har levt nästan hela mitt liv utan att känna dig.

Det började med en studentskiva för mig. En studentskiva i maj för snart två år sen där vi skakade hand och jag spanade i smyg under natten. Du var bland det finaste jag någonsin sett. Temat var havet och jag sprang runt utklädd till en flaskpost med ett långt kärleksbrev skrivet över ryggen. Runt runt sprang jag utan en aning om att bara ett år senare skulle jag få viska mina kärleksbrev i ditt öra varje kväll. 

Jag visste redan vad du hette när du räckte fram din hand för att säga hej men jag låtsades som att ditt ansikte var nytt och att jag själv var ett oskrivet blad. Och trots att det var allt som hände den kvällen, så sådde det något slags frö inuti mig. Ett frö som skulle till att växa till en stor blomma ett år senare.

Dagarna gick och en månad senare fick jag se dig igen. Se men inte röra för under den här tiden tillhörde jag någon annan och jag ångrar så att jag inte tog chansen redan då. Vi sågs i humc på en ospontan fest och smög vidare till BJ och dansade i natten. Jag tyckte återigen att du var så jävla fin. Såhär i efterhand påstår du att du var förtjust i mig med, men sånt vågar man inte se när man är nyss fyllda 18 år och med ett skälvande hjärta i bröstkorgen.

Sommaren kom och gick och jag hade hela tiden ont i mitt hjärta. Jag gick runt som i trans fast besluten om att mitt förhållande skulle bli bättre, och jag knep ihop ögonen tills det gjorde ont för att förtränga det lilla hopp som jag kände när jag tänkte på dig. Man slänger inte bort tre år av förhållande bara sådär, speciellt inte när man är en tonåring med klent psyke som fått för sig att pojkvännen definierar vem man själv är. Jag önskar så att jag förstått tidigare ingen annan kan bestämma vem jag är.

På Emmaboda bodde du i tältet bredvid mig. Varje natt ville jag krypa ner i din sovsäck och aldrig lämna den men jag var för feg och när du bad mig kyssa dig så gick jag min väg i natten. Du valde nästa tjej och jag förstår dig, men jag skulle ljuga om jag sa att det inte gjorde ont i mig. Sen kom hösten och varje kväll funderade jag på vad du gjorde i det gula huset som låg 500 meter ifrån mitt. Vid nyår blev jag singel och den första jag smsade var du. Jag sa hjälp mig, och du svarade att vi tar en promenad. Den promenaden var en början på en komplicerad konstig vänskap som höll i sig i flera månader framåt.

Jag tänkte så mycket på dig den vintern att jag trodde att min hjärna skulle explodera. Ville inte riktigt erkänna det för mig själv eftersom att jag var så övertygad över att du inte kände som jag. Du var så himla dålig på att visa det, och så rädd för att vara två. Men det bästa av alla nätter av dans, var när jag fick ta dig i handen och gå hem till din säng. Det var så självklart i mitt huvud då - vi passar så himla bra ihop.

Men det var inte lika självklart för dig, och det tog månader när du ramlade runt i din förvirring. Jag förstår nu att det inte var så lätt som det var för mig, men jag önskar att jag hade vetat tidigare. Vetat att du var rädd. Vetat att du ville ha mig med, men var livrädd att förlora allt du hade. Till slut sa jag att nej jag vill inte vara tjejen som sover hos dig ibland. Jag vill ha dig och jag vet att du inte vill så säg det högt nu. Säg Nej till mig. 

Men då, på den parkbänken, i solen, den sista mars, sa du Ja till mig. 


Hur kan jag säga om din röst är vacker.
Jag vet ju bara, att den genomtränger mig
och kommer mig att darra som ett löv
och trasar sönder mig och spränger mig.

Vad vet jag om din hud och dina lemmar.
Det bara skakar mig att de är dina,
så att för mig finns ingen sömn och vila,
tills de är mina.

- Karin Boye


12:20 Om att älska någon mer än man älskar sig själv

Ni vet när jag säger att åh jag har slutat drömma mardrömmar, då vips drömmer jag den värsta på länge. Det känns som att det är med flit som det går x antal gånger mellan drömmarna, för då hinner jag få för mig att jag kanske ska få slippa dem. Men sån tur ska jag väl inte få ha.

150% av min tid går till att fundera på min framtid och vad jag ska göra med den. Jag tänker och oroa mig och bollar idéer med M som tycker att jag ska göra precis det jag vill. Men hur gör man när man inte vet vad man vill? När det enda man vet är att man älskar att vara med M och om drömmen är att få flytta härifrån så måste jag göra det ensam? Det känns som att jag slits mellan två världar. I den ena världen sover vi ihop varje natt och det gör mig lycklig, men det finns endå en gnagande känsla där om att det liv jag lever inte tillhör mig. Alla mina vänner har flyttat härifrån och nu har jag börjat med ett galet träningsschema bara för att fördriva tid och för att intala mig själv att jag visst gör saker för mig själv - som bara tillhör mig. Jag trivs inte i den här staden. Uppsala har gjort sitt för mig och jag behöver nya utmaningar för att utvecklas och ta mig upp ur den här lilla gropen som jag grävt åt mig själv. Samtidigt har jag bonat i mig så bra i gropen och i min självömkan att jag knappt vågar tänka på att göra någonting nytt.
Det enda jag vet är att jag ska plugga i höst och sen åka ut i Asien. Men var ska jag plugga? och VAD? Jag vill plugga här så att vi ska kunna vara tillsammans, men kommer jag gå under om jag stannar här i ett år till?
Inte konstigt att man drömmer konstigt ibland.

21:07

Börjar äntligen trivas med mitt liv igen. Har påbörjat ett nytt träningsschema för att få bort sånt som stannat kvar efter julen och tittar bara bara framåt. Planerar en tripp till Göteborg och en till nåt land som inte är Sverige inom en månad och det ska bli skönt att få komma ut och resa och bort ifrån gråa Svedala åtminstone för några dagar.

Snart är det helg och då ska det dansas. Spelar ingen roll var men dansas ska det.

Jag lever i alla fall - och har inte drömt mardrömmar på en hel vecka.

19:19

Det har varit en helspäckad vecka med två stockholmsbesök, en rivig förkylning och en farväl öl med gänget som sa hejdå till fina Pernie som flyttar till Brighton i sex månader. I Stockholm har jag både hunnit gå på Bounce uppsättning av Svansjön på dansens hus samt besökt Fotografiska för att hinna ta en titt på Brandts utställning från Afrika innan den slutade visas. Tre mycket fina dagar trots att jag kämpar mot en näsa som gör så himla ont hela tiden. Börjar dock bli friskare och då Karin, ska det fikas!!

Nu ligger jag i sängen i den nya lägenheten och funderar på vad jag ska hitta på imorgon. Svårt att kombinera en sjukdom med ett rum som inte har någon TV känner jag spontant sådär.
En av mina favoriter på utställningen på Fotografiska


Hejdå-ölen <3

20:42

Ps. Har jag sagt att jag ska få gå på moderna versionen av svansjön på musikens hus, Laleh, Anna Ternheim och riktiga svansjön i vår?
Jag har världens bästa familj och micko och mickos familj som ger så fina julisar.

20:41

Min natt var som så många andra den här hösten fylld med mardrömmar som gör att jag vaknar upp, klarvaken, och alltid lika glad att 1. drömmarna inte är på riktigt och 2. att det ligger någon bredvid som kan ge mig en kram i sömnen. De handlar alltid om samma sak, att bli övergiven, ensam eller förnedrad. Det har varit återkommande under hela hösten och det är tröttsamt och tärande att vakna på morgonen med huvudet fullt av tankar som förstör för en, trots att sakerna jag drömmer om inte hänt på riktigt. Åtminstone inte på exakt samma sätt. Imorse när jag vaknade bestämde jag mig i alla fall för att göra ett helhjärtat försök till att glömma allt som varit och gå vidare för att få sova i lugn och ro. Jag tror det handlar mycket om att att jag vägrat acceptera att livet gått vidare och att det gjort ont att inse att vänskaper som format mig under uppväxten var mer betydelsefulla för mig än de var för dem som jag delade vänskapen med. Det är i alla fall med en stor lättnad jag känner att jag faktiskt börjar gå vidare och skiter i allt som Grynet skulle sagt.
Just nu har jag just tagit ett långt bad för att friskna till från min nya härliga förkylning och ligger i sängen och latar mig medans M packar sina väskor inför hans flytt till Triangeln imorgon. Kanske borde hjälpa till...
Fint. Verkligen.

18:46 Happy new year

Det nya året firades in med pompa och ståt med billig skumpa, en cigarr och många pussar och kramar. Efter en fin middag i Sunnersta tog vi bussen mot Rackarberget för att räkna ned tolvslaget och sedan dansa fötterna av oss på vdala fram till fyra på morgonen. Fem i morse ramlade vi i säng och idag har vi legat i Albins soffa med varsin pizza på magen. Fint ska det vara på nyår.
Såhär såg jag ut igår!
Och såhär såg det ut när vi firade under middagen
Mina fina fina människor!

RSS 2.0